szerző:
hvg.hu

A gyerek és a tanár a ferihegyi repülőtéren bukott le, amikor épp Londonba indultak volna.

A közmédia bűnügyi műsorában, a Kékfényben megszólalt a 11 éves fiú anyja is, aki szerint a fia semmit sem fogott fel a történtekből, azt sem érti, mit tett vele a férfi, Sz. Zoltán, aki egy békési középiskolában tanít, de általános iskolásoknak is tart szakkört. Ott találkozott a gyerekkel is.

A nő azt is elárulta, nyáron tettek feljelentést a tanár ellen, amikor obszcén üzeneteket találtak a gyerek telefonján. "A fiam az egészből nem fog fel semmit. Nem tudom, mit tett vele ez a tanár, de gyakorlatilag ő isteníti ezt a tanárt, énrám haragszik, mert megtettem ezt a feljelentést" – magyarázta a nő. Szerinte, ahogy teltek a hónapok, a gyerek egyre ellenségesebb, ingerlékenyebb lett a családjával.

A riportból kiderült az is, hogy a férfi hónapokig tervezte a szökést, több mint 300 ezer forintért vásárolt hamis okmányokat Egyiptomból, a repülőjegyeket is azokkal vette. Alibit is kitalált a távozáshoz.

Beszélt a műsorban Sz. Zoltán anyja is, aki közölte, hogy a kisfiú rendszeresen ott aludt náluk. Az egyik ágyon a fia, a másikon a gyerek.

A tanárnál a szülők bejelentése után a rendőrség házkutatást is tartott, a férfit gyanúsítottként is kihallgatták kiskorú veszélyeztetése és gyermekpornográfia miatt, a férfi mégsem került előzetes letartóztatásba, szeptembertől pedig újra taníthatott is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!