szerző:
hvg.hu

A tulajdonos látta, ahogy leomlott a háza mögötti hegyoldal. Perceken múlt az élete. Egyelőre nem tudni, mi okozta a kőomlást.

Több tonna kő szakadt hétfőn késő este Egerben egy házra. A tulajdonos éppen lefeküdni készült, amikor meghallotta a robajt, és még épp időben sikerült kimenekülnie a házból. Nemcsak a férfi háza vált lakhatatlanná, hanem az autója is összetört – tudósított a keddi RTL Híradó.

A zöld tetejű kis ház alig látszik a rengeteg kőtől, az épület egy része megsemmisült. Erdősi Lajos azt mondta, hogy az ágyára is sziklák zuhantak, ha ott feküdt volna, nem éli túl. Az autója egy fedett beállóban volt, de a filagóriának nyoma sem maradt.

A tulajdonos egy-két hete vette észre, hogy a 25 éves pincéjében repedések keletkeztek. Hétfő este 7 óra körül morajlást hallott, majd látta, ahogy leszakad a rengeteg szikla.

Az egri tűzoltók azonnal a helyszínre mentek segíteni. A romos épület alól kihoztak egy égő kazánt és egy gázpalackot.

A katasztrófavédelem lezárta a környéket, mert nem kizárt, hogy újabb sziklák szakadnak le a hegyoldalból.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!