szerző:
hvg.hu

A politikus az MSZP–DK-egyeztetés első áldozata.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Kilépett az MSZP-ből és a párttagkönyvét is visszaadta Horváth Imre szocialista parlamenti képviselő – tudta meg az atv.hu. A hírt a hvg.hu-nak a párt sajtóosztálya megerősítette, de az is kiderült, Horváth a frakcióból nem lép ki.

Az atv.hu-nak szocialista források azt mondták, Horváth azért lépett ki a pártból, mert az MSZP nem őt indítja újra Újpesten, a körzetet ugyanis valószínűleg átadják a DK-s Varju Lászlónak. Molnár Gyula pártelnök állítólag kedden azt mondta, ha az újpesti körzet átengedése az ára az országos megegyezésnek a Demokratikus Koalícióval, ezt a gesztust indokoltnak tartaná. Horváth Imre a korábbi nyilatkozatai alapján független jelöltként indulhat Újpesten.

Horváth Kiss Péter halála után került be a Parlamentbe, toronymagasan nyerve az időközi választást. Legutóbb Demeter Márta hagyta ott a pártot és a frakciót is, mert elégedetlen volt a párt politikájával, most már az LMP frakcióban ül.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.