szerző:
hvg.hu

Csontos Csaba, a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti szóvivője szerint az üzletember azért csak most szólalt meg, mert most erősödött fel a kormánynak az a fenyegetése, hogy bevetik a titkosszolgálatokat az alapítványaival szemben.

Soros György nem marad csendben, tájékoztató kampányt indít Magyarországon a kormányzati támadások miatt – jelentette be a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti szóvivője kedd este a Hír TV Egyenesen című műsorában.  

Csontos Csaba szerint Soros György a kedden nyilvánosságra hozott üzenetével próbál szolidaritást vállalni az alapítványainál dolgozókkal.

A szóvivő elmondta azt is: a kormányzati lejárató kampány csak az ország problémáiról próbálja elterelni a figyelmet szerintük. Ellenkampányukban tájékoztatni akarják a magyar lakosságot arról, hogy mi is az igazság. Nemcsak azzal kapcsolatban, hogy Soros György mit gondol azokról a kérdésekről, amelyeket a kormányzat neki tulajdonított, hanem azokról a kérdésekről is, amelyekben tevékenykedik, amelyekben aktív – magyarázta a műsorban.

Soros György a kedden nyilvánosságra hozott videóüzenetében azt mondta: "tragédia Magyarországnak, hogy a jelenlegi kormánya a valóság kiforgatásával és a lakosság félrevezetésév el próbálja magát hatalmon tartani". A nemzeti konzultáció szerinte szándékos kiforgatása az ő nyilvánosan megjelent véleményének a migráció kérdésében. 

Az üzletember közölte: azért most nyilatkozik, mert most jelenik meg a konzultáció eredménye, és ez jó alkalom arra, hogy tisztázzák, mit mondott ő, és mit mondott a magyar kormány. Valamint jelezte, hogy szolidaritást vállal a hozzá kötődő civil szervezetek munkatársaival, akik nagy rizikót vállalnak most.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!