szerző:
hvg.hu

A hvg.hu írta meg november közepén, hogy páratlan nyomozói bravúrt hajtott végre a rendőrség: nem találták bűncselekménynek, hogy egy fővárosi iskola tanára több millió forintot vett fel a diákok pénzéből. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint elrendelték a nyomozás folytatását.

Lapunk korábban azt írta, hogy a rendőrség egy határozatban meg is magyarázta, hogy a fideszes tanár nem lenyúlta a pénzt, csak hazavitte, ahogy fogalmaztak: a tanár azért vett ki folyamatosan pénzt az alapítvány számlájáról, hogy azt otthonában, egy „külön dobozban” tartsa.

Azonban a Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye szerint elrendelték a nyomozás folytatását az V. kerületi iskolai alapítvány tanárát érintő sikkasztási ügyben. „A nyomozó hatóság az ügyben folytatott nyomozást 2017 októberében szüntette meg bizonyítottság hiányában. Az ügyészség a döntést hivatalból felülvizsgálta, és megállapította, hogy a nyomozás folytatása indokolt” – írták.

A gyanúsított által előadott védekezés, és nyomozás során beszerzett egyéb adatok alapján a nyomozó hatóság arra a megállapításra jutott, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, ezért a nyomozást 2017 októberében megszüntette. A nyomozás felügyeletét ellátó Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nyomozás megszüntetéséről hozott határozatot és az ügyben keletkezett iratokat hivatalból felülvizsgálta. Ennek eredményeként az ügyészség megállapította, hogy a megszüntetésre idő előtt került sor, a bűncselekmény gyanúja ugyanis továbbra is fennáll, és vannak még olyan nyomozási cselekmények, amelyeket a tényállás teljes körű tisztázása, valamint a megalapozott döntés érdekében el kell végezni – áll a közleményben.

Az eljárásban korábban kihallgatott férfi az ügynek továbbra is gyanúsítottja.

A gimnáziumi pénzek eltűnéséről szóló cikksorozatunkat itt találja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!