szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyarországon alkalmanként stúdiót bérel az RT – egyelőre ennyi tudható a Vlagyimir Putyin világképét hirdető csatornáról. Nem kommentálják, és nem is cáfolják, hogy ez a bérlés az MTVA székházába vezeti őket.

Ungár Péter hiába kérdezett kétszer is, az MTVA egyszer sem volt hajlandó érdemi választ adni az LMP-s politikusnak, ezért az Átlátszó közvetlenül az orosz RT tévécsatornához fordult, vajon bérelnek-e stúdiót az MTVA-tól. Ungár ugyanis úgy tudja, hogy az RT már fenntart egy stúdiót Magyarországon, mégpedig a közmédia Kunigunda útján álló komplexumában.

Az Átlátszó azt szerette volna tudni a korábban Russia Today néven ismert, az orosz propagandát az anyaországa határain kívül terjesztő csatornának: valóban a Kunigunda útján veszik-e fel azokat a bejelentkezéseket, amikor magyar szakértők nyilatkoznak a csatornának Budapestről? Ha igen, mióta és milyen feltételekkel bérel stúdiót az RT a Kunigunda útján? Valamint vannak-e az RT-nek Budapesten élő tudósítói?

Az RT kommunikációs igazgatója, Anna Belkina a magyar kormány közvetlenségével válaszolt: “Azon alkalmakkor, amikor az RT-nek arra van szüksége, hogy Magyarországon készítsen interjút egy vendéggel, akkor néha bérlünk stúdiót, mint a világon sok száz más helyszínen. Ez alkamanként, ad hoc történik, és nincs folyamatban lévő szerződésünk az MTVA-val. Az RT-nek nincs állandó tudósítója vagy irodája Magyarországon.”

A kommunikációs igazgató azonban semmit sem árult el "azon alkalmakról", amikor az RT Magyarországon dolgozik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!