szerző:
hvg.hu

Többfelé napközben sem megy 0 fok fölé pénteken a hőmérséklet, de eső vagy havazás már nem várható. A hétvége is száraznak, sokfelé naposnak ígérkezik.

Pénteken a zúzmarás köd napközben mindenütt feloszlik. Az ország középső felén gyengén felhős, napos, száraz lesz az idő. A Dunántúl északnyugati részein és a keleti megyékben több lesz a felhő, eső azonban ott sem várható. A nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, fagypont körüli értékek az északi, havas részeken lehetnek.

Szombat reggel foltokban párás, ködös lesz a levegő. Délkelet felől a Dunától keletre megnövekszik a felhőzet, a Tiszántúlon helyenként eső, havas eső is előfordulhat. Időnként megélénkül a szél. A hajnali -8, -2 fokról 0, +4 fokig emelkedik a hőmérséklet, de a tartósabban ködös részeken csak -3, -1 fok valószínű.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után a Záhony–Barcs-vonaltól délkeletre borult lesz az ég, máshol több napsütés várható. A szél helyenként megerősödik. A legmagasabb hőmérséklet általában 0 és +4, a tartósabban ködös részeken -3 és -1 fok között valószínű – derül ki az előrejelzésből.

©