szerző:
hvg.hu

A sok eső és a havazás miatt több megyére figyelmeztetést is kiadtak.

Eleinte borult idő lesz, és többfelé várható csapadék. Délután nyugat felől aztán felszakadozik a felhőzet, de erősen felhős marad az ég, a csapadék pedig főként az északi és keleti országrészre korlátozódik. Továbbra is vegyes lesz a halmazállapota, de tisztán eső csak az Alföldön és a Dél-Dunántúlon lehet.

Ahogy korábban megírtuk, a sok eső miatt Budapestre, Pest megyére, továbbá Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém és Zala megyére, a havazás miatt pedig szintén a fővárosra és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A Dél-Alföldön a délkeleti, az Észak-Dunántúlon és a Tiszántúlon pedig a nyugatias szelet kísérik időnként erős lökések. Délkeleten egy-egy viharos széllökés sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5, a Dél-Alföldön 6, 8 fok között valószínű.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!