szerző:
hvg.hu

Főleg a Dunától keletre várható több csapadék.

Vasárnap jelentősebb csapadék elsősorban a Dunától keletre várható, döntően havazás, a keleti határ közelében időszakosan havaseső formájában a vasárnap éjféli órákig - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Síkvidéken vasárnap délelőttől - a csapadék intenzitásától függően - a 2 méteren mért hőmérséklet időszakosan 0 fok felett valószínű, így a megmaradó hó vizes lesz, illetve megmaradása időszakosan, egyes területeken valószínű, erősebb csapadékintenzitás idején.

Vasárnap éjfélig síkvidéken helyenként időszakosan lepel-2 cm vizes hó hullhat, erre nagyobb esély a Duna-Tisza közén, illetve az Északi-középhegység térségében, északon van. A Dunától keletre eső területek északi részén, síkvidéken nagyobb valószínűséggel Borsod megye térségében egyes körzetekben akár 2-5 cm hó hullhat vasárnap éjfélig.

Hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés is. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!