szerző:
hvg.hu

Pedig vannak olyan intézetek, amelyek a teljes népesség körében már a parlamenti küszöb környékén, öt százalék körül mérik a szocialista pártot.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Molnár Gyula, az MSZP pártelnöke a múlt héten azt mondta, az ellenzéki pártok szétaprózódott választási indulása "pártszépségversenyhez" vezetne, amelyben nem szeretnének részt venni. Szerinte az MSZP él, és tudja, mi a feladata. Az ATV hétfő reggeli műsorában erről is megkérdezték Bangóné Borbély Ildikót, aki erre azt mondta, „2010 óta nagyon sokan akarták már, hogy ez a párt meghaljon. Nem lehet eltemetni, mert a baloldali embereknek szüksége van erre a párta.”

Arról is beszélt, hogy a 2010 óta létrejövő pártoknak volt esélyük, hogy váltópárti pozícióba kerüljenek, de egyiknek sem sikerült átvennie az MSZP szerepét, nem sikerült kitörniük az 1-2 százalékos támogatottságból, legyen az az Együtt, a Párbeszéd, vagy éppen a Liberálisok. A felvetésre, miszerint az ő pártjának a támogatottsága is esik, azt felelte, nem érdeklik a közvélemény-kutatási adatok, mert nap mint nap emberek között utazik, és nem találkozik olyan emberrel, aki elégedett lenne a mostani rendszerrel.

Szerinte 75 százalékos részvétel mellett leváltható a Fidesz, amire a rendszerváltás óta azonban még nem volt példa. Szerinte nemcsak a politikusok felelőssége, hogy itt tartunk, mert ahogy mondja, fel kell állni a választás napján, és legalább fél órát kell a szavazásra szánni. Ő is úgy véli, mint párttársai, hogy csak a közös lista és a közös jelöltek hozhatnak sikert, sok ellenzéki pártot vidéken nem is ismernek, hiszen fővárosi, esetleg nagyvárosi bázisuk van. Vidéken, ahogy említette ismerik a Fideszt, az MSZP-t, a Jobbikot, és még a DK-t, ahol ők megfordulnak.

Azzal zárt, az MSZP-nek is lesz miniszterelnök-jelöltje, de még nem mondta el, kicsoda.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.

hvg.hu Itthon

Az MSZP és a DK tárgyalóit az alkalmatlanság vezeti vagy a Fidesz?

Ha 106 koordinált jelölttel indulnak, magukat fosztják meg az esélyektől – ezt állítja az MSZP és a DK alakuló megállapodásáról az elektor.hu, a Bánovics Attila által vezetett oldal szerint a Fidesz kétharmadát segíti elő a nyerhetetlen körzetekben való megállapodás.