szerző:
hvg.hu

Az aktivista Keszthelyen, egy szórakozóhelyen beszélgetett egy társasággal, ahol a politikai véleménykülönbség fajult végül tettlegességig.

Az Együtt egyik keszthelyi aktivistája Molnár Tibornak, a párt Ajka–Tapolca–Sümeg-i képviselőjelöltjének kampányolt, ami után egy szórakozóhelyről kiérve két szélsőjobboldali, magát az Erő és Elszántság párt tagjának mondó fiatal “liberális köcsög” felkiáltásokkal megverte. Az aktivista sérüléseiről orvosi látlelet készült, és könnyű testi sértés miatt feljelentést tett az ügyben – olvasható a párt közleményében.

Az aktivista és a társaság tagjai előzőleg beszélgettek a szórakozóhelyen, itt derült ki, hogy az Együtt aktivistája nem gyűlöli a cigányokat és a zsidókat, emiatt előbb szóban kezdték gyalázni őt.

Molnár Tibor, az Együtt Ajka–Tapolca–Sümeg-i képviselőjelöltje szerint az Orbán-kormány és a Jobbik egyaránt felelős az ilyen tragikus esetekért. Szerinte a néppártosodó Jobbik az a párt, amelyik indulásakor nagyrészt a szélsőjobboldali, sőt a neonáci szubkultúrára támaszkodva tett szert olcsó népszerűségre és lett politikai tényező, a Fidesz pedig a menekültek, kisebbségek elleni félelem- és gyűlöletkeltésével osztotta meg hazánkat.