Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

A Fidesz a transzparencia legnagyobb bajnoka, ha a civilekről van szó, de más esetekben politikai bosszút emleget, és nem kardoskodik az átláthatóság értéke mellett.

A brüsszeli eljárás ellenére ki kell tartani a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény mellett, mert a "Soros-birodalom" átláthatóságára minden korábbinál nagyobb szükség van, írja a Fidesz. A párt arra reagált, hogy Völner Pál államtitkár bejelentette, alaptalannak tekintjük az EB kötelezettségszegési eljárását. Ezáltal az EU luxembourgi székhelyű bírósága következik.

A Fidesz nem minden téren követel átláthatóságot, a tao-pénzek esetében kifejezetten sértett lesz: Lázár János szerint a Kúria ilyen irányú döntéseit egy sértett bíró bosszúja okozza.

A Fidesz úgy látja, a "Soros-hálózat" tevékenysége komoly nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, mert nemcsak a bevándorláspolitikát akarja befolyásolni, hanem a választásokat is. A magyar embereknek joguk van tudni, hogy mely civil szervezetek kapnak jelentős támogatást külföldről, nyomatékosítja a párt.

A kormányközeli CÖF éppenséggel belföldről kapott támogatást, de szerintük az MVM-től kapott összeg nem közpénz. Ezzel viszont épp a kormánynak mond ellent: Lázár János szerint ugyanis az.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.