szerző:
hvg.hu

Az Emmi egy közleményben magyarázta meg, miért terjesztették fel Poltot egyetemi tanárrá.

Közleményt adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma Polt Péter legfőbb ügyész egyetemi tanári kinevezésével kapcsolatban, miután Áder János erről szóló határozatában az állt, hogy Poltot az Emmi javaslatára nevezi ki.

Az Emmi közleményéből az is kiderül, hogy hol is fog tanítani a legfőbb ügyész: természetesen a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

A közleményben azt írják, Poltot a "Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szenátusa egyhangú javaslatára, a Magyar Akkreditációs Bizottság egyetértésével terjesztette fel egyetemi tanári kinevezésre Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere".

Bár a nyáron még arról volt szó, hogy Polt az ELTE ÁJK-n kapna magántanári címet, akkor az erről szóló szavazást végól érvénytelennek találták, most pedig a legfőbb ügyész nem is az ELTE-n lett egyetemi tanár.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!