szerző:
hvg.hu

Már Hendrey Tibor apja is lázadó típus volt, meg is gyűlt a baja az akkori hatalommal, és őt is a 70-es évek vége óta próbálta presszionálni az állam.

Már az sztárfotókat áruló apját is zaklatta a magyar állam Hendrey Tibornak, a Tibetet Segítő Társaság elnökének, akit a rendőrség immáron másodszor próbált ellehetetleníteni abban, hogy a Magyarországra érkező kínai politikusok előtt tibeti zászlót lengessen. Az e heti HVG a Portré rovatában mutatja be Hendreyt, aki a 80-as években butikot üzemelt és ruhákat tervezett Budapest belvárosában a Kék Elefánt Boutique-ban. A hatóság akkor azt akarta, hogy jeans helyett a jancsinadrág szót használja. Szerinte Balog Zoltán annak idején a szívéből szólva beszélt Tibet mellett, a kormány most csak gazdasági érdekei miatt próbál igazodni a kínai elvárásokhoz, de rossz lóra tesz. "Ne importáljuk a zsarnokságot! Itthon is éppen elég lehetőség van a zsarnokságra, méghozzá évtizedek óta."

További részletek az e heti HVG-ben!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!