szerző:
hvg.hu

A párt szerint Állami Számvevőszék "legsötétebb diktatúrákat idéző" döntése miatt kiürülhet a pártkassza, lakat kerülhet a pártirodákra.

Mint arról hírt adtunk, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentéstervezetének ismeretében a Jobbik ma egész nap válságtanácskozást tartott, hogy kitalálja, van-e lehetősége elkerülni, hogy elessen több mint 600 millió forinttól. A jelek szerint arra jutott, hogy nincs ilyen lehetőség.

Az ÁSZ vizsgálata szerint a párt a politikai hirdetések kihelyezésére kötött szerződések alapján 331 milliós forintos tiltott párttámogatást fogadott el, amelyet 15 napon belül be kell fizetnie az államkincstárba, emellett az ÁSZ ugyanekkora összeggel csökkenti a pártnak megállapított állami támogatást.

A Jobbik közleménye szerint ennyi pénzt nem tud kifizetni, a párt így működésképtelenné válik, ezért fordult az állampolgárokhoz támogatásért.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!