szerző:
hvg.hu

Egy 52 éves férfit fogott el az osztrák rendőrség.

Az osztrák rendőrség Cobra különleges egysége elfogott egy 52 éves férfit az ausztriai Bad Ischlben a kedden történt csongrád megyei lövöldözéssel összefüggésben – adta hírül a Hír TV Riasztás című műsora.

Az M5-ös autópálya csengelei pihenőhelyénél történt leszámolás során egy 39 éves férfi azonnal életét vesztette, mellette ülő kollégáját jelenleg is a szegedi kórház intenzív osztályán ápolják.

A most elfogott férfit a kórházban ápolt áldozat is azonosította egy fénykép alapján, az otthonában tartott házkutatás során pedig megtalálták a támadáshoz használt fegyvert, és az akkor viselt ruhákat is. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

A rendőrség azt közölte, az elfogott 52 éves férfi német állampolgárságú, és szerda este 7 óra körül fogták el Felső-Ausztriában a lakhelyén. 

A kilétének és hollétének megállapításában pedig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szorosan együttműködött a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával, a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtal, az ügyészség szerveivel, valamint a német és az osztrák hatóságokkal.

A férfit a következő hetekben fogják kiadni Magyarországnak.