szerző:
hvg.hu

Visszatértek a közmédiába, a volt miniszterelnök-jelölt által meghirdetett bojkottnak vége.

Élőben nyilatkozott az M1 szerda esti műsorában Molnár Gyula MSZP-elnök, a beszélgetést a műsorvezető azzal indította, "történelmi pillanat". A párt Botka László miniszterelnök-jelölt döntése után hirdetett bojkottot a többi között a közmédia ellen, sajtótájékoztatón sem voltak hajlandók válaszolni a kérdésre.

Molnár Gyula most azzal érvelt, elérkezett a választási kampány élesebb időszaka,

"és mivel Magyarországon a médiafogyasztás úgy alakult, hogy nagyon sok embert nem akarnánk megfosztani, hogy hallja a mi álláspontunkat élőben, ne pedig valamifajta közvetítőn keresztül, ezért úgy döntöttünk, hogy visszatérünk".

A hirado.hu-n csütörtök reggel fél 9-kor még mindig nyitó anyag a Molnárral készült beszélgetés leirata.

Molnár a műsorban arról beszélt, a baloldalon félre kell tenni az egymás iránti előítéleteket és együtt kell működni, ugyanakkor a Jobbiknak nem lehet elfelejteni, amit az elmúlt években képviselt. Szerinte a Jobbiknak "annyi csak az érdeme, hogy nem próbálta ki még soha az ország". Nem lát lehetőséget a Jobbikkal való együttműködésre. Bár ők közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet akarnak, nem kell megijedni attól, hogy Gyurcsányék önálló listát állítottak fel.

"Ők megtették az ajánlatukat a DK-nak, ha az megfelel, várják őket. Az ajtónk az utolsó pillanatig nyitva áll."

A politikus ugyanakkor elismerte, Botka László visszalépése egyfajta mélyütésként érte az MSZP-t, a választóikon is érezhető az elbizonytalanodás. De, úgy vélte, ezek a szavazók nem a Fideszt, vagy valamelyik másik ellenzéki pártot, hanem azok táborát erősítik, akik még nem döntötték el, kire voksoljanak 2018-ban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!