Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Az nem kifejezés, hogy a kormány bort iszik, vizet prédikál – mást mondott a brüsszeli meghallgatás idején, és közben a sajtójában.

A mai brüsszeli meghallgatáson, ahol a magyar jogállamiság helyzete volt terítéken, Szijjártó Péter kiemelte, hogy azt szereti, ha a viták nem percepciókról, hanem konkrétumokról szólnak, és nem hiszterizáltak, hanem higgadtak. Azt is mondta, örül, hogy kifejtheti a véleményét, a viták elől a kormány sohasem fut el, és a demokratikus vita fontos alapértékek a kormánynak.

Ehhez képest:

– Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a meghallgatás boszorkányüldözés és a kommunista kirakatperek keveréke-

– A Fidesz a hivatalos közleményében úgy fogalmaz: "A Soros-birodalom befolyása alatt lévő Brüsszel sorozatlövést eresztett Magyarországra, a jogi eljárásokat már nyíltan a politikai zsarolás és nyomásgyakorlás eszközeként használják", korábban pedig azt írták: "Az Európai Parlament LIBE meghallgatásán álságos és átlátszó színjáték zajlott, és minden Soros forgatókönyve szerint történt: Soros György brüsszeli szövetségesei megrendelésre támadták Magyarországot, és ehhez a Soros-hálózat szervezetei, valamint a magyar baloldal asszisztáltak."

– Soltész Miklós miniszter azt mondta, idézve az Origo címét: "ismét vérpadra állítják Magyarországot".

Ennyire őszinte örömöt a nyílt vita láttán még sohasem láttunk.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!