szerző:
hvg.hu

Nem tudják befizetni az ÁSZ által kiszabott büntetést, ki kell találniuk, mit fognak csinálni.

A Magyar Nemzet úgy tudja, csütörtökön egész nap zajlanak tárgyalások és egyeztetések a Jobbikon belül, hogy mit kezdjenek azzal a helyzettel, hogy jelen állás szerint egyetlen fillér nélkül kell nekivágniuk a 2018-as választási kampánynak.

Mint arról beszámoltunk, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 331 millió forintra büntette a Jobbikot, és további 331 millióval csökkentette a kiutalható állami támogatást tiltott pártfinanszírozás miatt, mert a Jobbik a "piaci árnál" jelentősen olcsóbban juthatott plakáthelyekhez. A párt ezután szerdán bejelentette, hogy ezzel kérdésessé vált az inulásuk a jövő évi választásokon, mert így sem a politikai tevékenységüket, sem a kampányukat nem tudják finanszírozni.

Volner János frakcióvezető szerda este a Hír TV-nek úgy fogalmazott, hogy "teljes a padlássöprés", a büntetést befizetni nem tudják, mert nincs ennyi pénzük, de innentől kezdve minden, a számlájukon landoló forintot levonnak tőlük (tehát a tagdíjakból, gyűjtésből származókat is, nem csak az államtól jövőket). Ilyen formán elvileg az összes alkalmazottjukat, szakértőjüket is el kellene bocsátaniuk, nem tudnak rendezvényeket tartani és kampányolni.

Arra Volner is utalt, hogy csütörtökre tanácskozást hívnak össze, amelyen megvitatják lehetőségeiket.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője dél körül még nem tudott semmi konkrétumot mondani arról, hogyan tovább. A képviselő a helyzetet úgy értékelte, „már régen egy olyan országban élünk, ahol sok mindenről lehet beszélni, csak tiszta közéletről, a demokratikus rendszerek jogszerű működéséről és egészséges politikai versenyről nem”. Szerinte "a Fidesz újabb szintet lépett bolsevizmusban", Orbán Viktor "hatalmi tébolya" pedig elérte azt a pontot, amikor már "szisztematikusan, leplezetlenül, az elvileg független állami szerveket és hatóságokat nyíltan a legerősebb ellenzéki párt ellen fordítja”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!