szerző:
hvg.hu

Egy norvég férfi hagyta a taxiban a 380 éves hegedűjét a Király utcában.

Lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a rendőrség, mert egy taxis elhajtott az autójában lévő hegedűvel.

A rendőrség honlapján azt írják, egy norvég férfi tett feljelentést a rendőrségen még november 30-án hajnalban, mert egy taxiban hagyta a 3 millió forint értékű hegedűjét. A férfi egy budapesti vendéglátóhelyen szórakozott, majd taxit hívott, amivel egy Király utcai büféhez vitette magát.

Amikor kiszállt, arra kérte a sofőrt, hogy várja meg, azonban a taxis elhajtott a hátsó ülésen lévő 380 éves hangszerrel. A 34 éves norvég fiatalember azt nem tudta megmondani a rendőröknek, hogy melyik taxitársaság kocsijába ült be.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható hegedűt felismeri, esetleg megvételre ajánlották fel neki, vagy bármit tud a bűncselekménnyel kapcsolatban a névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.