szerző:
hvg.hu

Megrajzolták Bajkai István portréját.

A Fidesz egyik alapítója, Orbán Viktor, illetve családjának sikeres, jómódú ügyvédje megmérettetné magát a nagypolitikában – írja az Index Bajkai Istvánról, Erzsébetváros alpolgármesteréről. Bajkai egy olyan ügyvédi iroda elnökségi tagja, amelyik igazán 2014 után szaladt meg, sokmilliárdos állami megrendelésekkel meghatározó pozíciókat szerzett az uniós pályázatok minőségbiztosításában. A politikus szeret jótékonykodni, 2016-ban ő fizette be a legtöbb pénzt a Fidesz pártkasszájába is. A VII. kerületi fejlesztések és a vagyon felügyelete tartozik hozzá, a lap forrása szerint Erzsébetváros vagyonával kapcsolatos döntések csak rajta keresztül futhatnak, a nyilatkozó sokszor úgy érzi, a vagyonnal kapcsolatos ügyeket nem Vattamány Zsolt polgármester, hanem Bajkai határozza meg.

A hvg.hu szeptember végén megírta, az Erzsébetvárosban érdekelt üzleti körök kifúrták posztjáról a Fidesz legodaadóbb politikusát, Rónaszékiné Keresztes Monikát, az új választókerületi elnök pedig Bajkai István lett, így – pozíciójából adódóan – ő indul a jövő évi parlamenti választáson.

Rónaszékiné 2014-ben elvesztette a választást a baloldali színekben induló DK-s Oláh Lajossal szemben. Rónaszékiné és Bajkai – egyébként több évre visszamenő versenyeztetését – a hvg.hu kerületi forrásai visszatérően egyben a Fidesz két befolyásos politikusa, Kövér László választmányi elnök és a párt regionális pártigazgatója, Pesti Imre harcaként határozzák meg: a miniszterelnököt és a Fidesz több vezető alakját még a Bibó-szakkollégiumból ismerő, a Fidesz 1988-as megalakításában is részt vevő Bajkai Kövér László régi bizalmi embere, Rónaszékiné pedig Pesti Imre pártfogoltja.

Bajkai legutóbb azzal került a hírekbe, hogy a nevével ellátott tojásokat osztott az önkormányzat szociális alapon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!