szerző:
hvg.hu

Elérkezettnek látta az időt Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, hogy elmondja véleményét Soros Györgyről. Egy pécsi sajtótájékoztatón közölte, elutasít minden fajta beavatkozást a magyar választásokba, majd a fasizmus felemlegtésével a Fidesznél is tovább ment. A Munkáspárt közleménye szerint Thürmer ezt mondta:

"Soros nem az egyedüli, aki engedelmes kiszolgálóivá akar tenni bennünket. De Soros teszi ezt a legalatomosabban, a legrafináltabban. Évtizedeken át lelkeket vásárolt, csendes támogatókat fizetett, és most aktiválja őket. S mindig vannak olyanok, akik idegen pénzért készek feláldozni az ország és a magyar emberek függetlenségét.

Soros és a liberális tőke célja, hogy a migránsügy segítségével szétzilálják az európai társadalmak belső erőit, felszámolják az uralmuk elött álló nemzeti, kulturális és egyéb akadályokat.
A liberális, pénzügyi tőke ezért ma a tőke legagresszívebb, legpusztítóbb formája. A tőke vezető körei lényegében ugyanazt várják ettől a koncepciótól, mint az 1930-as években a fasizmustól."