szerző:
hvg.hu

Az Istenmezején történt rangadón kelt ki magából a játékos.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a labdarúgóval szemben, aki egy Heves megyei kistelepülésen rendezett nyilvános futballmérkőzésen, önmagáról megfeledkezve megütötte a játékvezetőt – írja közleményében az ügyészség.

A büntetett előéletű 16 éves vádlott 2016 novemberében az Istenmezején megrendezett rangadón a vendégcsapat játékosaként vett részt. A második félidőben, miután a hazai csapat gólt szerzett, vita alakult ki a pályán a vendégcsapat kapusa és edzője, valamint a partjelző között, melybe egyre többen bekapcsolódtak. A futballpályán zajló tumultuózus jelenetek során, a pálya rendjének biztosítása érdekében a rendezők közül ugyan többen is a játékvezetők és a játékosok közé álltak, hogy megakadályozzák az esetleges tettlegességet, a vádlott azonban az egyik játékvezető mögé került, és hátulról előrenyúlva, ököllel arcon ütötte őt, majd elszaladt. A bántalmazás következtében földre került sértett az orrán könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A fiatalkorú vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben riadalmat és megbotránkozást keltsen.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!