szerző:
hvg.hu

Pár fokkal még hidegebb lesz hétvégétől és csapadékosra fordul az időjárás. Inkább eső valószínű, de keleten havazás is előfordulhat. Megerősödik a szél és az éjjeli fagy is fokozódik.

Csütörtökön többnyire napos idő lesz, de főleg északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű felhőzet tartósan megmarad, és szitálás, ónos szitálás kialakulhat. A szél napközben időnként megélénkül, a Tiszántúlon néhol erős közeli lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 8 fok között alakul, a tartósabban ködös, felhős tájakon ennél pár fokkal alacsonyabb lehet.

A tartós, sűrű köd miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki csütörtökre a Dunántúl jelentős részére, valamint Szabolcs megyére.

Pénteken derült, napos idő várható, majd a déli óráktól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Néhány órás napsütés mindenütt lesz, sőt a Tiszántúlon estig derült marad az ég. Kora délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső, majd késő estétől a Dunántúlon már havas eső, hó is hullhat. Estig hozzávetőlegesen a Tisza vonaláig jut el a csapadékzóna. A szél megerősödik, a Dunántúlon viharos lökések is lesznek. A hajnali -2, +5 fokról 8, 13 fokig emelkedik a levegő, de északon csupán 5, 6 fok várható.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Északnyugaton már csak helyenként, másutt még több helyen várható csapadék. Kelet felé egyre több helyen hó váltja az esőt. A szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb és legmagasabb értéke egyaránt 0 és +5 fok között alakul, a Tiszántúlon lehet napközben 6, 7 fok.

Vasárnap elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő havazás, hózápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze -1 és +3 fok között valószínű.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!