szerző:
hvg.hu

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hátat fordított az Együttnek és az MSZP felé kacsingat, ez nagyon nem tetszett Szigetvári Viktornak, aki élő adásban rúgta ki őt.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Megírtuk, hogy csütörtök este Karácsony Gergely közös ajánlatot, közös listát és közös kormányfőjelöltet sürgetett az ATV-ben, ő pedig lenne ez az ember. Azt mondta, ha azt szeretnék, hogy az emberek higgyenek abban, hogy a változás elérhető, és a kormányváltást akaró többség ne legyen ellenzékben, akkor közös ajánlatot kell tenni. Közölte, nem elég a közös listáról beszélni, hanem ennél többről kell, hogy szóljon az ellenzéki együttműködés, ezért vissza kell térni ahhoz az elképzeléshez, hogy minden változást akaró párt fogjon össze. Mint mondta, szerinte ha az ellenzéki pártok sem tudnak megegyezni egymással, akkor a választók sem fognak bízni bennük.

Ezzel hátat fordított korábbi partnerüknek, az Együttnek, pláne úgy, hogy már tárgyalt az MSZP vezetőjével, Molnár Gyulával. Erre Szigetvári Viktor az ATV Startban azt mondta, „lezárult egy történet, mi azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kapott egy invitálást az MSZP-től Karácsony Gergely. A két párt szövetsége ezzel véget ért, nem lesz az Együtt listáján Karácsony.”

Az Együtt választmányi elnöke úgy fogalmazott: „a langyosokat kiköpi a Jóisten”, szerinte ez történt Karácsony Gergellyel is, az Együtt pedig hamarosan megnevezi saját miniszterelnök-jelöltjét. Szerinte Karácsony nem hisz abban, hogy az Együtt-Párbeszéd lista bejut a parlamentbe, ezért keresett más megoldást. Ezt úgy kommentálta, a politika bátorság és hit kérdése. Az Együtt választmányi elnöke megerősítette, hogy pártja továbbra is önálló listát akar, de az egyéni választókerületekben elengedhetetlennek tartják a koordinációt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!