szerző:
hvg.hu

Több mint fél éve függesztették fel a letelepedési kötvényprogramot, de a Bevándorlási- és Állampolgársági Hivatal csak most közölte a végleges adatokat.

A Magyar Nemzet írása szerint 6538 külföldi személy kapott letelepedési engedélyt befektetőként és további 47 fő tartózkodási engedélyt, vagyis ennyien nem éltek a lehetőséggel, és nem váltották át a tartózkodási engedélyt letelepedési engedélyre. Összesen tehát 6585 külföldi vett részt a programban, de ennél több emberről van szó, ugyanis családegyesítés címszó alatt 13 300 bevándorló kapott magyar letelepedési engedélyt.

A lap azt írja, ez a szám magasabb lehet, ugyanis a csak tartózkodási papírokat kapó külföldiekről a bevándorlási hivatal nem vezet elektronikus nyilvántartást, így „ezen adatokról a hivatalnak nem áll módjában tájékoztatást nyújtani”.

A programban hivatalosan tehát 19 885 külföldi vett részt, tizenötször annyi engedett be a kormány, mint amennyi menekült – 1294 ember – befogadását kérte az Európai Unió.

Összesen 58 különböző nemzet állampolgára kapott letelepedési engedélyt a kötvényprogrammal, a legtöbben a kínaiak vannak, de sokan érkeztek Irakból, Afganisztánból, Iránból, az észak-afrikai és az ázsiai térségből is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!