szerző:
hvg.hu

Az ügyvédje szerint az emberölést viszont megalapozottan tagadja a férfi.

A VV Fanniként ismert Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosa vallott arról, hogy ismerte és kapcsolatban állt a 24 éves nővel, de tagadja, hogy megölte. Ezt az előzetes letartóztatásban lévő B. László ügyvédje (és egyébként nagybátyja), Brodmann Péter mondta a Borsnak.

„Ügyfelemet folyamatosan ki­hallgatják, együttműködik. A bűnrészességet igen, de az emberölést továbbra sem fogja beismerni” – mondta az ügyvéd. Brodmann Péter szerint a védence tagadása megalapozott. Ezt azzal magyarázza, hogy a rendőrség által keresett német rendszámú BMW egészen más autó, mint amit megtaláltak a nyomozók, az ügyfele pedig nem BMW-t bérelt.

A Bors kérdésére, miszerint lehetséges-e, hogy többen is részt vettek a prostituáltként dolgozó Fanni eltűnésében és a német rendszámú autóban ülő ember követhette-e el a gyilkosságot, az ügyvéd így válaszolt: „Bingó. Így van. Ezért nem ismerte el az em­berölést ügyfelem”.

A Bors az ORFK Kommunikációs Osztályától megkérdezte, hogy a rendőrség köröz-e mást is az ügyben, és keresnek-e egy másik BMW-t, de csak ezt a szűkszavú választ kapták: „A rendőrség az ügyben egy nőt eltűntként keres, to­vábbi személyt il­letve járművet azonban nem köröz”.

A november 20-án eltűnt Novozánszki Fannit már nem a Du­nában, hanem Veszprém me­gye erdős területén keresi a rendőrség, ugyanis az előzetes letartóztatásba helyezett, emberölés bűntettel gyanúsított korábbi MSZP-s önkormányzatiképviselő-jelölt, B. László bérelt autójának GPS-jelei Budapest és Veszprém közötti mozgást mutattak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!