szerző:
hvg.hu

A műsorvezető másik munkahelyén, az ATV-nél komolytalannak tartják az ellene felhozott zaklatási vádakat, és nem vizsgálják az ügyet.

A Bors kereste meg Havas Henrik két hivatalos munkahelyét, az ATV-t és a kisoroszi önkormányzatot, miután kiderült, hogy a valóságshow-szereplőként ismertté vált Baukó Éva szexuális zaklatással vádolta meg a műsorvezetőt, akinek pár hónapig az asszisztense volt. Baukó mr 2012-ben is beszélt erről, most a Facebookon írta le ismét a vádjait.

Havas tagadta a vádakat, szerinte a lejárató sztorit a Vona Gáborról írt könyvéhez időzítették.

Havas Henriknek az ATV-n saját műsora van, a kisoroszi önkormányzat képviselő-testületébe pedig idén tavasszal választották be. Az ATV a Borssal azt közölte, hogy komolytalannak tartják és nem vizsgálják az ügyet. Havas a Facebookon azt írta, telefonon beszélt vele Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója, és azt mondta, hogy az ATV vezetése kiáll mellette, és valótlannak tartja a vádakat.

A kisoroszi önkormányzatnál az alpolgármester viszont azt mondta, jó lenne, ha Havas tisztázná magát.

„Erről a problémáról még nem tárgyaltunk, de Havas úrnak minél előbb tisztáznia kéne magát, hogy ne vessen rossz fényt a településre. Nem tudjuk eldönteni, hogy igazak-e a felmerült állítások, de elrendelünk egy belső vizsgálatot. Nem volt még erre példa nálunk, de biztosan lesz számonkérés" – mondta Benedek Károly, Kisoroszi alpolgármestere a Borsnak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!