szerző:
T. R.

A kormánypárti Dalos Attila nyerte a solymári hatos választókerület időközi választását, pedig Kárpáti Zsuzsanna mögött ott volt az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt, a Párbeszéd, a Momentum és a Liberálisok is, a Jobbik pedig nem indított jelöltet.

Kárpáti 56 szavazattal kapott ki, tudtuk meg tőle. “Csapatommal bebizonyítottuk, hogy nincs előre lefutott választás” – mondta a választás után – az előzményekről itt írtunk részletesen –, majd hozzátette, ez most nem sikerült, de lesz még lehetőségük. Nagyjából negyven százalékos részvétel mellett Dalos 225, Kárpáti 169 szavazatot szerzett. Volt egy harmadik induló is, a Munkáspártból Pálmai Ferenc is, ő két szavaztot kapott.

Köszönöm mindenkinek, aki támogatott az elmúlt hónapok során – a szavazóimnak, a közeli és távoli ismerősöknek, a mögém beálló pártoknak. Tanulságos hónapok voltak, az biztos!

A helyi MSZP-s Bárány Balázs, aki a párt országos elnökségének is tagja a választás után azt mondta,

ha van olyan, hogy reményt adó vereség, hát ez bizony az. Ebben a körzetben az elmúlt sok választáson a jobboldal rendre 70 százalék fölötti eredményt tudott elérni. Most teljes összefogással az ellenzék elérte, hogy ez nagyon szoros legyen.

Szerinte ha a solymári hatos körzetben ilyen eredményt tudtak elérni, jövőre a körzetek többsége nyerhető ezzel a hozzáállással. Reméli, hasonló tanulságot von le mindenki a történtekből.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!