szerző:
MTI / hvg.hu

A nemzeti konzultáció részleges feldolgozási adatai alapján a résztvevők elsöprő többsége nemet mondott a Soros-tervre – közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció volt a legsikeresebb Magyarország történetében, azon ugyanis több mint 2,3 millió választó vett részt, december 7-ig pedig másfélmilliót meghaladó ívet dolgoztak fel, amelynek több mint 99 százaléka volt érvényes.

Az eredmények ismerete alapján csaknem minden válaszoló nemet mondott arra, hogy a "Soros-terv" részeként évente egymillió bevándorlót telepítsenek Európába, továbbá Magyarországon lebontsák a határvédelmi kerítést, a kontinensre érkezőket, illetve a már itt tartózkodókat pedig valamilyen állandó betelepítési kvóta alapján szétosszák a tagállamok között – magyarázta a kormány képviselője, aláhúzva: "a magyarok tehát nem akarnak bevándorlást, és nem akarnak bevándorlóországgá válni".

Kérdés persze, hogyan és milyen pontossággal dolgozták fel a beérkezett válaszokat. Az LMP-s Hadházy Ákos szerint, aki korábban háromszor 15 percet tölthetett el azon a három helyszínen, ahol a beérkezett íveket őrizték, azt állítja, hogy a kormány által emlegetett szám kamu. Korábban Facebook-oldalán azt írta, hogy a neki megmutogatott helyiségekben tárolt dobozokba alig egymillió konzultációs ív férne el, a raktárakban pedig még egy kockás papíron se vezették, hány doboz érkezett be hozzájuk. Az ellenzéki politikust feljelentették.

Pénteken a Fővárosi Ítélőtábla a Helsinki Bizottság és a kormány vitájában az előbbinek adott igazat: úgy döntött, hogy internetes oldalakon, reklámokban ezentúl ne legyen elérhető a konzultáció ötös pontja. Ebben az szerepelt, hogy Soros György azt akarja elérni, a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért. A kérdőívben nevesítették a Magyar Helsinki Bizottságot, és azt állították a szervezetről, hogy védi a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

NNI: Nem készül erőszakra Soros György

Jó ideje a kormányzati kommunikáció legfőbb üzenete, hogy Soros György veszélyes tervet készített és hajtat végre embereivel, a rendőrség szerint a magyar származású amerikai üzletember nem jelent fenyegetést Magyarországra.