szerző:
hvg.hu

Az LMP két társelnöke fideszes politikusoknak osztotta ki a listát, amin a bűncselekménygyanús ügyek szerepelnek "gyanúsítottakkal" és Btk.-beli tényállással. Orbánnal kezdték.

Orbán Viktort költségvetési csalással és hivatali visszaéléssel lehetne megvádolni az LMP szerint a 2018-as választás után – feltéve persze, ha nem ők nyernek –, amiatt, hogy a párt szerint jelentős mértékű vagyonosodást titkolt el, politikai célból hatósági eljárásra adott utasítást, befolyásolta az ügyészséget és más állami intézményeket. Ott van még a hatvanpusztai kastély ügye is. A listát a 24.hu kérte el a két politikustól, összesen 18 név szerepel rajta – egyet Hadházy Ákos társelnök írt rá kézzel –, nemcsak politikusok, Fideszhez vagy Orbán Viktorhoz köthető emberek is vannak rajta.

Például "a vej", Tiborcz István, akit az LMP szerint az Elios közbeszerzési győzelmei és gyanús földszerzések miatt lehetne felelősségre vonni, Habony Árpádot pedig a letelepedési kötvények és a belvárosi ingatlanok ügyei miatt. Utóbbi esetében az LMP szerint megáll a költségvetési csalás gyanúja.