szerző:
MTI / hvg.hu

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a Tolna megyei település eddigi független polgármestere, Fülöp János szeptember 27-én lemondott tisztségéről.

Fülöp azért mondott le, mert a helybeliek elutasították, hogy a településre a Migration Aid üdülni vigyen néhány menekült családot. A településen a Migration Aiddel együttműködő panzióst megfenyegették, a kocsija kerekét kiszúrták. Az őcsényiek tiltakozásáról a miniszterelnök azt mondta: nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket.

A polgármester lemondásával a kialakult feszült helyzet megoldását akarta segíteni. Kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását is, arra azonban a hattagú testületből négyen nemmel szavaztak.

Kis magyar szürreál: néhány menekült miatt lemondott a polgármester - videó

Mehet-e néhány oltalom alatt álló család nyaralni ma Magyarországon egy kis vidéki településre? Indulatok nélkül biztosan nem. Őcsényben egy polgármester bukott ebbe bele. A médiát hibáztatja, illetve magát, hogy a menekültek ügyében nyilatkozni mert.

A vasárnapi voksoláson négy független jelölt indul, Csapai János, Fülöp János (ismét), Guzsván István és Kozma Zoltánné. A választási névjegyzékben 2045-en szerepelnek.