szerző:
hvg.hu

Az író árverésre bocsátja a Gérecz Attila-díjat, az abból befolyt összeget pedig jótékony célra ajánlja fel.

Grecsó Krisztián is megválik attól az elismeréstől, amit Kárpáti Kamilltól és Lőkös Margittól, a Stádium Kiadó vezetőitől kapott. A házaspárról, ahogy korábban megírtuk, Follinus Anna költő azt állítja: tizenhat évesen szexuális zaklatásaik, manipulációik tárgyává vált.

Follinus szavait a kiadóvezetők közleményben utasították vissza, azóta azonban többen is előálltak a saját, Kárpátihoz és Lőköshöz kötődő történeteikkel, köztük Oravecz Péter költő és Hajdrák Tímea fotóriporter.

Korábban Follinus és Oravecz jelezte, hogy visszaadja az elismerést, később a Zoom.hu cikke szerint csatlakozott hozzájuk Nagy Cili, Győrffy Ákos és Király Levente.

Őket követi most Grecsó, aki a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elárverezi a díjat, egy bronz kisplasztikát, amit 1996-ban kapott Vízjelek a honvágyról című első könyvéért. A kikiáltási ár 50 ezer forint, az összeget, amiért elkel az elismerés, a Heti Betevőnek ajánlja fel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!