Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Valószínűleg kevés nagyobb muzeológiai kihívás van, mint élvezetessé és élményalapúvá tenni az Atomenergetikai Múzeumot. Van ilyen, ki nem találnánk, hol: hát persze, hogy Pakson. A múzeum honlapja szerint "az Atomenergetikai Múzeum Európában egyedülálló módon mutatja be az atomenergetika és a Paksi Atomerőmű történetét. A 2000 m2-es kiállítótér helyet biztosít az atomerőmű működése során használt berendezéseknek, tudósokhoz köthető relikviáknak és időszaki kiállításoknak". Van tehát bőven hely az intézményben. A múzeum honlapján a galéria hosszú polcsorokat mutat, illetve a karácsonyi programnál égősorokat, macikat – nem specifikusan atomenergetikai rekvizitumokat.

©

De miért is érdekes ez? Mert az MVM úgy látta jónak, hogy a Világgazdaságban egy teljes oldalon hirdeti az Atomenergetikai Múzeumot, amely idén ötéves. A lapot a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworks adja ki. Az MVM a Winter Magic adventi élményfalut is egy teljes oldalon látta jónak reklámozni. A lapban a többi hirdetés egyharmad oldalas, csak az állami MVM, amely a CÖF-fel is baráti kapcsolatokat ápol, látta ideálisnak teljes oldalon hirdetni.

Nyilván az utolsó forintig megéri.

A lapban olvashatunk az üvegházhatású gázok káros hatásáról, amelyek kibocsátásáért az energiaipar a felelős leginkább, de hála többek közt a nukleáris energia növekvő arányának, ezen gázok kibocsátásának üteme a 2000-es évektől csökken.

Önkéntelenül Polyák Gábor médiaszakértő mondata ugrik be, amit a brüsszeli LIBE-meghallgatáson mondott: "A kormány a hozzá közelálló médiumokat ellátja hirdetésekkel, az ellenzékieket gazdasági és információs szinten is szankcionálja".

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!