szerző:
hvg.hu

Az Index szerint hetek óta egyre fogynak a takarítók az iskolában, így a tanárok és szülők végzik a munkát. A Klebelsberg Központ szerint nem igaz, hogy nincs takarítás az iskolában, de azt elismerik, hogy a takarítócég csak a téli szünetben kezd.

"Takarító személyzet hiánya miatt ezt a termet kitakarítja (felsepri, felmossa, padokat lemossa) Pedagógusok és az osztály tanulói, kérjük, vigyázzatok a rendre, tisztaságra" – az Index cikke szerint ez a felirat szerepel a IX. kerületi Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium osztálytermeinek ajtaján.

A lap úgy tudja, az iskolában az összes takarítónő felmondott – a legutolsó múlt pénteken –, így munkaidejükön túl a pedagógusok takarítanak hetek óta, és néhány alsós szülője is beszállt. Állítólag az iskolában egy kellemetlen dugulás után az is felmerült, hogy be kellene zárniuk, amíg nem oldódik meg a helyzet. Az igazgató a legutóbbi értekezleten azt mondta, a Kliktől függetlenül megegyezett egy takarítócéggel, hogy jöjjenek ki az iskolába, de ez csak egyszeri alkalomra szól. Hosszú távú megállapodás is van egy céggel, de az csak január 8-án kezd. Addig több szülő is vállalta, hogy segít a takarításban.

A Klebelsberg Központ úgy vádolja hangulatkeltéssel az ügyet feldobó Demokratikus Koalíciót, hogy közben elismeri, valóban csak a téli szünetben oldódik meg a probléma:

"A Klebelsberg Központ sokadik alkalommal szembesül azzal, hogy a Demokratikus Koalíció nevű szervezet csúsztatásokkal próbálja megzavarni a nevelő–oktató munkát. A politikai párt mai közleményével ellentétben nem igaz az az állítás, hogy egy ferencvárosi iskolában nincs takarítás, és a pedagógusoknak kell ezt a feladatot ellátni. Az intézményt fenntartó Belső-pesti Tankerületi Központ a biztonságos működés érdekében takarítócéget bízott meg a feladat ellátására, amely már a téli szünetben elkezdi a munkát, de addig is megoldott a takarítás az iskolában."

(képünk illusztráció)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!