szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Felemelő érzés, hogy a nemzetrészek középiskolás diákjai vetélkedésének az ország háza ad otthont – mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten.

A politikus a Nemzeti Választási Iroda és a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által Kárpát-medencei középiskolás diákoknak meghirdetett, Demokrácia 1x1 elnevezésű vetélkedő döntőjének megnyitóján, a Parlamentben felidézte: a kettős állampolgárságról szóló törvény célja az volt, hogy "nemzettársaink polgártársaink lehessenek", az Országház pedig az egyetemes magyarság háza.

Azóta a Ház falai között sok esemény történt ennek szellemében, itt indult újra a Magyar Állandó Értekezlet és itt tette le a Szentkorona előtt esküjét a félmilliomodik honosított állampolgár, Böjte Csaba ferences szerzetes – mondta, hozzátéve, most pedig a Kárpát-medencei fiatalok vetélkedésének ad otthont.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke köszöntőjében kiemelte: a vetélkedővel az volt a céljuk, hogy megszólítsák a fiatalokat, akiknek a választási részvételi aránya hagyományosan alacsony.