szerző:
hvg.hu

A publicista Vona Gábort támadja a kormánypárti napilapban.

Nárcisztikus elmebajjal, megalomániával és cezaromániával vádolja a Jobbik elnökét Bayer Zsolt. A publicista a tőle megszokott stílusban megy neki Vona Gábornak a Magyar Időkben megjelent legújabb írásában, szemére hányva a primitív rasszizmust is:

Persze tudjuk, mit jelentett neked a „nemzeti radikalizmus”. Primitív, lumpenproli zsidózást, dzsipózást, ahogy Apáti Pisti képviselőtársad böfög abban a rádióban a cigányokról, hogy „amikor beindul a párzási időszak…”.

Ez mindenképpen fordulatként értékelhető a publicista írói munkásságában, hiszen korábban az ő írásai sem voltak éppen mentesek az antiszemita ("Magyarországból 'bűz árad' – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff… …Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…") és cigányellenes ("a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik") indulatoktól.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!