Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Kicsit túlreagáltak a kormánypártok két darab tweetet.

A KDNP és a Kormányinfón Lázár János is bőszen hitlerezett: Martin Schulz, a német szociáldemokraták elnöke olyan ultimátumot adott a kelet-európai régió országainak, amelyhez foghatót legutóbb Adolf Hitler. De mi is ez az egész?

Martin Schulz december 7-én kiírta a twitterére, hogy "Egy új alkotmányozási megállapodást akarok, amely létrehozza az Európai Egyesült Államokat. Egy Európát, amely nem fenyegetést jelent a tagállamoknak, hanem egy hasznos hozzájárulást. Ennek a megállapodásnak a civil társadalommal és az emberekkel szoros együttműködésben kell elkészülnie. És akkor a tagállamok majd aláírják az egyezményt. Amelyik pedig nem, az automatikusan kilép az Unióból."

©

Az "ultimátum" tehát két olyan tweet, amelyet egy, az EU-ban pozíciót nem viselő politikus tett közzé.

Ezért érte meg a kormánypártoknak hitlerezni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!