szerző:
hvg.hu

Guinness-rekordkísérletet próbálnak felállítani a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitónapján.

Sajtótájékoztató keretében jelentette be Fábry Kornél, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus irányítója, hogy együttműködést kötnek az Örömteli Magyarország Alapítvánnyal. A megállapodás keretében

„A rendezvényen 20 ezer fős gospel kórus fog énekelni a Puskás Ferenc Stadionban”,

amivel világrekordot akarnak felállítani.

Rück Zsolt az alapítvány elnöke hangsúlyozta: a gospel jelentése evangélium, azaz örömhír. A szervezők épp ezért várnak mindenkit, aki „szeret énekelni és részese kíván lenni egy világra szóló kalandnak”.

Emlékezetes: a kormány korábban úgy döntött, hogy 5 milliárd forintból egy csepeli stadiont építtet, amit - hogy a költségek ne az olimpia költségvetését hízlalják - úgy tünettek fel, mintha a létesítményt a katolikusok kérnék és kapnák a nemzetközi rendezvényhez. Erre azonban nem tartottak igényt.


Orbán Viktor korábban ígéretet tett, hogy a Puskás-stadion felújításával 2020-ra elkészülnek, így az helyet adhat majd az egyházi rendezvénynek is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!