szerző:
hvg.hu

Guinness-rekordkísérletet próbálnak felállítani a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitónapján.

Sajtótájékoztató keretében jelentette be Fábry Kornél, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus irányítója, hogy együttműködést kötnek az Örömteli Magyarország Alapítvánnyal. A megállapodás keretében

„A rendezvényen 20 ezer fős gospel kórus fog énekelni a Puskás Ferenc Stadionban”,

amivel világrekordot akarnak felállítani.

Rück Zsolt az alapítvány elnöke hangsúlyozta: a gospel jelentése evangélium, azaz örömhír. A szervezők épp ezért várnak mindenkit, aki „szeret énekelni és részese kíván lenni egy világra szóló kalandnak”.

Emlékezetes: a kormány korábban úgy döntött, hogy 5 milliárd forintból egy csepeli stadiont építtet, amit - hogy a költségek ne az olimpia költségvetését hízlalják - úgy tünettek fel, mintha a létesítményt a katolikusok kérnék és kapnák a nemzetközi rendezvényhez. Erre azonban nem tartottak igényt.


Orbán Viktor korábban ígéretet tett, hogy a Puskás-stadion felújításával 2020-ra elkészülnek, így az helyet adhat majd az egyházi rendezvénynek is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!