szerző:
hvg.hu

A miniszterelnök a brüsszeli csúcs előtt jelentkezett be a reptérről.

7.40-kor jelentkezett be a miniszterelnök a budapesti repülőtérről egy rövid, 40 másodperces videóval. Arról beszélt, Brüsszelbe utazik a magyar delegáció, az EU-csúcson a bevándorlás és migráció is szóba kerül. (Azt nem mondta, de a találkozó másik fő témája a Brexit lesz, különösen pikáns előzmények után, ugyanis a brit kormányt épp a Brexit-ügyében leszavazták a londoni parlamentben.)

Orbán szerint a kormány helyzete sokat javult, utalva a nemzeti konzultációra azt mondta, "itt a hátizsákomban vihetem magammal a 2,3 millió ember véleményét, aki világossá tette, nem akar Soros-tervet és nem támogatja, hogy Brüsszel ilyen tervet hajtson végre".

Azt, hogy valóban 2,3 millióan küldték volna vissza az íveket, Hadházy Ákos LMP-s társelnök erősen vitatja, a kormány feljelentette ezért.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!