szerző:
hvg.hu

A miniszterelnök az uniós csúcs első napját Facebook-videóban összegezte, és abban megdicsérte saját magát.

A videóban, amit 0:40-kor vettek fel, Orbán azt mondta, politikai kézitusát vívtak egymással, de jó hír, hogy egyetértettek abban, a határvédelemben és a menekültek határon kívüli megállításában. De a betelepítésben továbbra sincs egyetértés, mondta. „Magyarországra is akarnak betelepíteni idegeneket, dacára annak, hogy mi ezt egyáltalán nem akarjuk.”

Orbán Viktor a videóban úgy fogalmazott, hogy „a közép-európaiak jól harcoltak, a lengyelek, a csehek, a szlovákok a szlovénok és mi is”.

„A hadállásokat meg tudtuk őrizni, de az ellenfeleinket nem tudtuk meggyőzni. A vita nem fejeződött be, a bíró a vitát felfüggesztette. Most néhány hét szünet következik. Márciusban újra találkozunk, és folytatódik a küzdelem a bevándorlás kérdése körül.”

A küzdelem legalább egy része azonban kedélyes hangulatban zajlott, mint arra egyes megfigyelők felhívták a figyelmet, Juncker bizottsági elnökről például kedvesen emlékezett meg Orbán.

A kétnapos uniós csúcstalálkozó péntek reggel folytatódik, de ezúttal már gazdasági és pénzügyi kérdések lesznek a napirenden. Orbánnak pedig nem ez az első videója Brüsszelből, folyamatosan tölti fel a mozgóképes tartalmakat, amikor elindult, azt mondta, 2,3 millió ember véleményét viszi a zsákjában.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!