szerző:
hvg.hu

Az MSZP újdonsült miniszterelnök-jelöltjének Gréczy Zsolt DK-szóvivő azt üzente, szombatra meglesz a Gyurcsány Ferenc vezette párt önálló listája. Ezzel pedig egyértelművé válik, hogy nem közösködnek.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Karácsony korábban arról beszélt, az Együtt előtt is nyitva az ajtó, de szerinte ők nem fognak jönni, azonban a DK-ra számít, mert az ottani politikusok tudják, hogy „elpártolnak a szavazók, ha nem azt teszik, amit elvárnak tőlük.” Gyurcsánynak a közös lista harmadik helyét is felajánlotta, ezért kérdezte meg a Népszava a párt szóvivőjét.

Egy „nem” volt a válasz, ennek alátámasztására pedig egy önálló DK -lista lesz már most szombaton, a 106 egyéni választókerületben koordinált jelöltállítást szeretnének. „Erről tárgyalunk az MSZP-vel” – tette hozzá Gréczy.

Molnár Gyula korábban arról beszélt, politikai értelemben már eldőlt, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a szocialisták miniszterelnök-jelöltje is, amihez a Párbeszéd társelnöke hozzátette, szeretné, ha februárban árnyékkormányt hoznának létre. Szombat kezdi a kampányt Pécsen.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.