szerző:
hvg.hu

Az MSZP újdonsült miniszterelnök-jelöltjének Gréczy Zsolt DK-szóvivő azt üzente, szombatra meglesz a Gyurcsány Ferenc vezette párt önálló listája. Ezzel pedig egyértelművé válik, hogy nem közösködnek.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Karácsony korábban arról beszélt, az Együtt előtt is nyitva az ajtó, de szerinte ők nem fognak jönni, azonban a DK-ra számít, mert az ottani politikusok tudják, hogy „elpártolnak a szavazók, ha nem azt teszik, amit elvárnak tőlük.” Gyurcsánynak a közös lista harmadik helyét is felajánlotta, ezért kérdezte meg a Népszava a párt szóvivőjét.

Egy „nem” volt a válasz, ennek alátámasztására pedig egy önálló DK -lista lesz már most szombaton, a 106 egyéni választókerületben koordinált jelöltállítást szeretnének. „Erről tárgyalunk az MSZP-vel” – tette hozzá Gréczy.

Molnár Gyula korábban arról beszélt, politikai értelemben már eldőlt, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a szocialisták miniszterelnök-jelöltje is, amihez a Párbeszéd társelnöke hozzátette, szeretné, ha februárban árnyékkormányt hoznának létre. Szombat kezdi a kampányt Pécsen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!