szerző:
hvg.hu

Simonka Csabánál, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjénél házkutatás volt, akkor találtak kábítószert is.

A 24.hu értesülése szerint a politikus az a férfi, akiről korábban a Budapesti Nyomozó Ügyészség közleménye szólt. Pénteken egy fővárosi ügyvédet zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt hallgattak ki.

A nyomozók házkutatást végeztek a gyanúsítottnál, az előzetes vélemények alapján kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak. Az őrizetbe vett férfit azzal is gyanúsítják, hogy ügyvédként ő járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt.

Az örökhagyó halála után a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017 júliusában a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan feles tulajdoni hányadát hatmillió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A portál azt írja, hogy a sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az ingatlan 1/2-ed tulajdoni hányadának eladásáról szóló adásvételi szerződést aláírta, az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott. A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogának bejegyzésére – a sértett közbeavatkozása miatt – a földhivatalnál végül nem került sor.

Kerestük az MSZP-t, hogy mit tudnak az ügyről, megerősítik-e, hogy Simonkáról van szó, mihelyt írnak, jelezzük.