szerző:
hvg.hu

A Budapesti Közlekedési Központ közzétette az érintett vonalak listáját.

A közlemény szerint délután fél öttől várhatóan este fél nyolcig módosított útvonalon közlekedik

  • a 70-es, a 75-ös, a 76-os és a 78-as trolibusz,
  • a 4-es és a 6-os villamos, valamint
  • a 15-ös, a 16-os, a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as, a 105-ös és a 115-ös autóbusz,

mert a XIV. Dózsa György úton a Városligeti fasor és a Szondi utca/Gundel Károly út közötti szakasz lezárásával demonstrációt tartanak.

Az előkészületek már délután egytől megkezdődnek, a Lendvay utca torkolatában a buszsáv és egy forgalmi sáv lezárásával színpadot építenek. 15 és 19 óra között a Szondi utcát is lezárják a Rippl-Rónai utca és a Dózsa György út között.

A rendezvény résztvevői 16:30-tól várhatóan 18:15-ig a helyszínen demonstrálnak, majd a Dózsa György út–Andrássy út–József Attila utca–Széchényi István tér–Apáczai Csere János utca útvonalon vonulnak. Az útvonalon hosszirányban teljes, keresztirányban a vonulás idején várhatóan 20-30 perces szakaszos útlezárás várható.

A BKK kéri, hogy aki a lezárások ideje alatt a belvárosban közlekedik, a gyors és kényelmes utazás érdekében a felszíni járatok helyett válassza az 1-es, a 2-es, a 3-as vagy a 4-es metróvonalakat. A 3-as metró helyett a pótlóbusz 20:30-tól a teljes vonalon jár.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Gergely Márton Itthon

A Jobbik legveszélyesebb lépése: most tömegesen is cukinak kéne látszani

Ha fáklyával vonuló Jobbikra gondolunk, mi ugrik be elsőként? Természetesen a gárdisták masírozása egy kistelepülés cigánysorán. Vona Gábor nagy kockázatot vállalt, amikor utcára hívta a szimpatizánsokat. Talán ez az utolsó lehetősége, hogy elhitesse, a néppártosodás nem pusztán lózung.

hvg.hu Itthon

Karácsony Gergely nem megy el a Jobbik fáklyás tüntetésére

Nem megy el a Jobbik pénteki fáklyás tüntetésére, de szolidáris a párttal a rá kiszabott állami számvevőszéki büntetés miatt – mondta Karácsony Gergely az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának vendégeként. A Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje, Zugló polgármestere szerint az, amit az ÁSZ csinált a Jobbikkal, példa nélküli és felháborító, éppen annyira felháborító, mint a Jobbik politikája.