szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Karácsony Gergely ellen kell a muníció, eddig érthető a Magyar Idők igyekezete. Ezért felhívták a zuglói Fidesz erős emberét, mutassa be, milyen veszélyes az MSZP lehetséges listavezetőjének politikája. Hogy a megszólaltatott Karácsony helyettese, az nem jelent hitelességi problémát.

– Igen nagy kockázatot jelent Zugló számára az, hogy Karácsony Gergely polgármester az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként több hónapos országos kampányba kezd, és nem marad elég ideje, figyelme a helyi ügyekre – nyilatkozta a Magyar Időknek Rozgonyi Zoltán alpolgármester, vagyis Karácsony helyettese, amit a lap jótékonyan elhallgat. A XIV. kerületi fideszes politikus szerint a 2018-as költségvetés több ponton is veszélyben van.

– A jegyző felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő évi kerületi büdzsé több sebből is vérzik, a bevételi oldalon az úgynevezett optimista és realista számítás között mintegy nyolcmilliárd forint eltérés van – mondta el az alpolgármester. Hozzátette: van olyan számítás, amely szerint a jövő év második felétől finanszírozási problémák lehetnek a kerületben. A politikus szerint helyes az a megállapítás, hogy üres a kassza. Rozgonyi Zoltán úgy látja, hogy visszatért a 2010 előtti baloldali vezetésre jellemző felelőtlen gazdálkodás. Itt ismét elhallgatja, hogy a vezetésbe ő is beletartozik.

– Hibás a szociálisan rászorulóknak nyújtott minimáljövedelem koncepciója is, ami a mintegy négyszáz kedvezményezett esetében csak kiadást jelent és nem ösztönöz a visszatérésre a munka világába, ráadásul olyan gazdasági helyzetben, amikor óriási a kereslet a munkáskezekre – fogalmazott a fideszes politikus.

Szavai szerint a Karácsony képviselte társadalomkép a migránsok befogadására, az elvárások nélküli szociális támogatásokra alapoz, ami országos szinten a zuglóihoz hasonló problémákat okozna, és rövid időn belül minden tartalékát felélné az ország. Azt nem magyarázta el a Magyar Időknek, hogy ha mindez így van, miért nem mond le alpolgármesteri posztjáról.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!