szerző:
hvg.hu/MTI

Semjén Zsolt jelentette be a hírt.

Ahogy korábban megírtuk, Rogán Antal nem indul jövőre egyéniben az V. kerületben, a budapesti 1-es számú választókerületben. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Orbán Viktor kampányát irányítja majd.

Most eldőlt, hogy Hollik István lesz Rogán utódja a Belvárosban. Ezt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke jelentette be a kormánypárt országos választmányának szombati ülésén.

Hollik 2014-ben a közös pártlistán még csupán a 158. helyen szerepelt, országgyűlési képviselői mandátumot 2015-ben szerzett Papcsák Ferenc távozása után.

Korábban felmerült, hogy Böröcz László, a kerületi alpolgármester, a Fidelitas elnöke lehet indulhat Rogán helyett, majd Dömötör Csaba, a kabinetiroda parlamenti államtitkárának neve is megjelent a sajtóban.

Semjén arra is kitért az ülésen, hogy szerinte "Brüsszel kettős bűne miatt" veszélyben van a keresztény civilizáció, az egyház-, család- és nemzetellenesség tudatosan rombolja a keresztény értékeket. A másik bűn a "migráció megszervezése", mely Semjén szerint inkorrekt a bevándorlást elutasítókkal és magukkal a migránsokkal szemben is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!