szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tarlós István büszke harcos, aki legszívesebben árnyékokkal küzd.

Hosszú és kimerítő interjút adott Tarlós István a Magyar Nemzetnek. Valószínűleg az a gesztus, hogy a Fidesz által jelölt főpolgármester még szóba áll a hatalom által bojkottált Magyar Nemzettel felülírta mondanivalójának súlyát, és hatalmas felületet kapott a bizonyítvány magyarázására. Mert alapvetően ez történik: miért így újult meg a metró, hol késik a gát, miért nem fejlődik Budapest. Tarlóstól megtudjuk: minden kritika félreértés, ha mégsem, akkor DEMSZKY!

Az interjúban szó esik azonban országos politikáról is. Például a Lázár Jánossal folytatott harcáról. Így tekint vissza ezekre Tarlós:

Lázár János karizmatikus politikus. Ő a vidéket képviselte, én inkább Budapestet. Amikor egymással küzdöttünk, ő nyíltan szembejött, ami ritka és tiszteletre méltó. Az utóbbi fél évben egyébként látványosan javult a munkakapcsolatunk, és szögezzük le: amit a jelenlegi kormánnyal összefogva ez a városvezetés elért az utóbbi hét évben Budapesten, az lényegesen több, mint amit a Demszky-adminisztráció tett le az asztalra két évtized alatt. Ezt nemzetközi minősítések sora igazolja.

A Magyar Nemzet szeretné megtudni, hogy áll a korábban sokszor leírt konfliktusa a Habony-, Rogán-érdekkörrel, valamint a Mészáros Lőrinc-jelenséggel? De Tarlós itt sem hagyja magát, inkább mélyen meghajol a hatalom előtt. Főpolgármesterként úgy értékel, hogy "a Fidesz komoly, nagy néppárt lett, ahol sokféle felfogás megtalálható. Az bonyolultabb kérdés, hogy miről mit gondolok, de kitartok a Fidesz támogatása mellett. Jól kezelik a migrációs válságot, védik a nemzeti érdekeket, közöttük a határon túli magyarokét, képviselik a keresztény értékeket, a nemzet és a természet számára kedvező családpolitikát folytatnak. Ennek ma Magyarországon nincs alternatívája".

A Nemzet végezetül Tarlós jövőjéről is érdeklődik, és ezen a pontos a politikus a legnagyobbhoz fordul, hogy elkerülje a választ, és orbánviktorozik egyet:

pillanatnyilag inkább békés karácsonyt és boldog új évet kívánok mindenkinek!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!