szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tarlós István büszke harcos, aki legszívesebben árnyékokkal küzd.

Hosszú és kimerítő interjút adott Tarlós István a Magyar Nemzetnek. Valószínűleg az a gesztus, hogy a Fidesz által jelölt főpolgármester még szóba áll a hatalom által bojkottált Magyar Nemzettel felülírta mondanivalójának súlyát, és hatalmas felületet kapott a bizonyítvány magyarázására. Mert alapvetően ez történik: miért így újult meg a metró, hol késik a gát, miért nem fejlődik Budapest. Tarlóstól megtudjuk: minden kritika félreértés, ha mégsem, akkor DEMSZKY!

Az interjúban szó esik azonban országos politikáról is. Például a Lázár Jánossal folytatott harcáról. Így tekint vissza ezekre Tarlós:

Lázár János karizmatikus politikus. Ő a vidéket képviselte, én inkább Budapestet. Amikor egymással küzdöttünk, ő nyíltan szembejött, ami ritka és tiszteletre méltó. Az utóbbi fél évben egyébként látványosan javult a munkakapcsolatunk, és szögezzük le: amit a jelenlegi kormánnyal összefogva ez a városvezetés elért az utóbbi hét évben Budapesten, az lényegesen több, mint amit a Demszky-adminisztráció tett le az asztalra két évtized alatt. Ezt nemzetközi minősítések sora igazolja.

A Magyar Nemzet szeretné megtudni, hogy áll a korábban sokszor leírt konfliktusa a Habony-, Rogán-érdekkörrel, valamint a Mészáros Lőrinc-jelenséggel? De Tarlós itt sem hagyja magát, inkább mélyen meghajol a hatalom előtt. Főpolgármesterként úgy értékel, hogy "a Fidesz komoly, nagy néppárt lett, ahol sokféle felfogás megtalálható. Az bonyolultabb kérdés, hogy miről mit gondolok, de kitartok a Fidesz támogatása mellett. Jól kezelik a migrációs válságot, védik a nemzeti érdekeket, közöttük a határon túli magyarokét, képviselik a keresztény értékeket, a nemzet és a természet számára kedvező családpolitikát folytatnak. Ennek ma Magyarországon nincs alternatívája".

A Nemzet végezetül Tarlós jövőjéről is érdeklődik, és ezen a pontos a politikus a legnagyobbhoz fordul, hogy elkerülje a választ, és orbánviktorozik egyet:

pillanatnyilag inkább békés karácsonyt és boldog új évet kívánok mindenkinek!

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!