szerző:
hvg.hu

Csehországban kapták le a gépet.

Hiába a kormányzati titkolózás, újabb forrás erősítette meg a szerdán közölt információkat, miszerint Airbus A319-es utasszállítóból átalakított szállítógépeket vásárolnak a honvédségnek - írja a Magyar Nemzet.

Az első gépet Csehországban fényképezte le egy helyi amatőr repülőgépfigyelő, aki a "kapásáról" azt írta, "megérkezett Ostravára a magyar légierő első A319-ese, amely elsődlegesen a magyar kormány igényeit fogja szolgálni."

A lap kormányzati forrása korábban cáfolta, hogy kormánygépet vennének, azt mondta, katonai szállítógépet vesznek, amit jövő tavasszal mutatnak be. A fotós szerint két gépről van egyébként szó, a másodikat vasárnapra várják.

Szijjártó Péter külügyminisztert elérte a HírTv, de ő nem tud repülőgép-vásárlási tervről.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!