szerző:
hvg.hu

A Publicus méréséből derült ki mindez. Az egyébként annak idején Botkát is népszerűbbnek mérte Orbán Viktornál.

Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök jelölteje, Karácsony Gergely 46, Szél Bernadett LMP-s miniszterlnök-jelölt 42, Orbán Viktor miniszterelnök pedig 42 százalékon áll a Publicus Intézet felmérése szerint. A mérés a Vasárnapi Hírek megbízásából készült.

Vona Gábor 30, míg legelutasítottabbként Gyurcsány Ferenc 19 százalékon áll. A pártpreferenciák szerint a Fidesz vezet toronymagasan. A teljes népességre vonatkozó adatok alapján a Fidesz 26 százalékon áll, az MSZP és a Jobbik fej-fej mellett 9 százalékon, az LMP 5, a DK 4, a Momentum pedig 1 százalékon.

Vagyis, ez alapján az LMP még bent van a parlamentben, az önálló listán induló DK viszont nem. Hogy tovább bonyolódjon a kép, Karácsony a hvg.hu-nak azt mondta, beállna Szél Bernadett mögé, ha az LMP beszállna az együttműködésbe.

A Medián egyébként azt mérte, az ellenzék egyre ellenszenvesebb a választóknak.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!