szerző:
hvg.hu

Pécsett politikailag motivált kajákat osztogattak.

Korábban beszámoltunk a pécsi politikai élet mélységeiről, ahol a közgyűlés a Soros-ellenes kiáltványt fogadott el, a fideszes potentátok pedig egy helyi jótékony civil szerezet ellen indított hadjáratot, azt állítva, hogy az Soros György kampányközpontját akarja megnyitni. Mindez ellen pedig több százas tüntetés zajlott szombaton.

Most koncentráljunk e szép történet gasztro-szociális szegmensére!

Az inkriminált civil szervezet, az Élmény Tár Tanoda babgulyást osztott a rászorultaknak. A Fidelitas pedig a szervezet logójával felcicomázott bejglit. Ezt –bár nyilvánvalóan politikai okokból, a „sorosisták” rendezvényének széttrolkodása miatt találták ki az ifjú fidelitasosok -, mint írtuk, a civil szervezet a Facebook-oldalán meg is köszönte.

Később azonban  -mint arra a 444.hu felhívta a figyemet - az önkormányzat portálján Beke Zoltán, a Fidelitas dél-dunántúli regionális igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy aki elfogadja a babgulyást, gondoljon arra is, „mi lesz majd a következő kérés ettől a szervezettől, Soros György szervezetétől. Ki tudja, hogy a következő kérés nem az lesz-e, hogy fogadjanak be migránsokat vagy szavazzák meg azt, hogy Magyarországon betelepíthessék korlát nélkül a bevándorlókat.”

Beke Zoltán az ételosztás helyszínen azt is mondta a Fidelitas-bejglikkel kapcsolatban, hogy „ezzel a bejgliosztással az emberek figyelmét is szeretnék arra felhívni, hogy itt Soros György migránspárti szervezete egy jótékony célt használt arra, hogy befolyásolják a rászorulókat”.

Az ételosztásról a Fidelitas egyébként saját oldalain és közösségi felületein nem számolt be.

Tanulság: ha Soros-gulyást fogad el az éhező, akkor egyen Fidelitas-bejglit is, hogy helyreálljon korgó gyomrában a politikai egyensúly.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!